perjantai 10. joulukuuta 2010

Vieraat huoneet

Asettelu muokattu 13.12.2010.

Perille on paasty! Lento meni hyvin, ja lahti kutakuinkin aikataulussa, silla odottelua Helsinki-Vantaalla oli vain tunnin ekstraa. Tosin, siina vaiheessa, kun istut tunnin lentokoneessa, joka ei liikahda yhtikas mihinkaan ja tunnet jo istumalihaksien puutuvan huonolla penkilla, tietaa etta edessa olevasta 10 tunnin matkasta voi tulla pitka... 


Wild Orchid Villa guest house. Alakerran ravintolalle pelkkaa plussaa.

Bangkokin lentokentalta otin taksin ja suhautin lahelle ns. travellerighettoa eli Khao San Roadia. Ihan Khao Sanin sykkeeseen en halunnut, silla metelia ja parinaa 24/7 oli ehka vahan liikaa juuri nyt. Mutta viiden minuutin kavelymatkan paasta Rambuttrin alueelta loytyi Wild Orchid Villa. Siella olen nyt yopynyt ja tanaan jatkoin varaustani ainakin kahdella yolla. Huoneen taalta saa siis kysymalla. Mitaan varauksia en tee, enka soittele paikkoihin. Otan vain kyydin alueelle, jossa tiedan olevan paljon guest houseja (Lonely Planetin matkaopas auttaa) ja sitten kierran kysymassa, onko heilla tilaa, millaisia huoneita ja minka hintaisia. Huoneen saa aina tarkistaa ennen paatoksen tekoa. Talla kertaa etsin edullista ja simppelia huonetta, mielellaan melko suositusta guest housesta (=palvelut yleensa hyvia, netti alakerrassa, ravintola jne.) mitaan mukavuuksia ei tarvinnut olla kattotuulettimen lisaksi. Ja sellainen loytyi! 250 bathia eli sellainen 6 euroa.


Puhdas ja mukava sanky, tila rinkalle ja tavaroille. Siina kaikki.

Vessa ja suihku samassa "huoneessa". Ja vesi tulee vain kylmana..





Minun huoneeni kulmassa.
 Oheisista kuvista nakee, mita hinnalla saa. Majoitus on vaatimaton, ja vessa seka suihkutilat jaetaan kerroksen muiden asukkaiden kanssa, joilla ei ole huoneessaan saniteettitiloja (tahan mennessa en ole nahnyt kayttajia itseni lisaksi kuin yhden) mutta sellaista kuudella eurolla Bangkokin ytimessa saa. Kaupunki on melko kallis, eika majoituksille ole olemassa ylahintarajaa. 150 bathin luukkua katsoin myos eilen, mutta hylkasin sen, kun lakanat nayttivat vaihtamattomilta edellisen yopyjan jaljilta, ja huone sijaitsi juuri jaettavia vessoja ja suihkuja vastapaata: sijainti mita todennakoisimmin hyvin rauhaton. EI on siis myos vaihtoehtopaatos mikali huone ei miellyttanyt.
Perilla olen nukkunut. Ja nukkunut. En tieda mika uniapnea iski, mutta laskeskelin etta taalla vietetyista 30 tunnista olen ollut hereilla 8-9. Kotona soimaisin itseani jo puolen tunnin paivaunista, mutta nyt en.. Olen lomalla. Voin nukkua vaikka sunnuntaihin, jos minua huvittaa.

Nyt kurnii vatsa. Olen ikavoinut monia thai-ruokia. Tiedan, etta sekin hetki tulee, kun riisi ja paistetut kasvikset etovat mutta nyt kun vatsa niita halajaa, syon niin paljon kuin ehdin. Lahdenpa etsimaan siis kivaa ruokapaikkaa ja tilaan riisia ja kookos-curry-kanaa. Nom!

Sain paahani tehda otsikoista aina jonkin soittimessani tai paassani soivan, ja aiheeseen littyvan, suomalaisen kappaleen nimia. Toivottavasti pystyn jatkamaan teemaa viisi viikkoa.. Edellinen oli Irinaa, mutta kenen kappale on taman kertainen otsikko?

Ei kommentteja: