sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Miten valmiiksi tullaan?

Blogistartti! Täällä ollaan taas. Matka on alkamassa ja kun sain joka suunnalta kyselyä blogista, jota reissussa päivittelisin, mietin uuden aloittamista. Viimeksi reissu oli sen verran pidempi, että blogin päivittely tuntui jotenkin järkevämmältä.. Nyt kun lähden vain viideksi viikoksi matkalle, tuntui hieman turhalta kertoilla kuulumisiaan - jotenkin narsistilta. Mutta kun sitä kerran kyseltiin, pääsenpä läpättämään taas..
Tarkoituksenani on taas kertoa kotiin päin kuulumisia ja kertoa, miten reissu etenee. Kiva tietysti, jos se ihmisiä kiinnostaa. Ties vaikka joku löytäisi tekstien perusteella seuraavan lomakohteensa. Tervetuloa siis lukemaan taas - luvassa on vähintäänkin yhtä huonoa tekstiä kuin aiemmin, mutta nyt kun mulla on yksinoikeus blogiini (ilman, että Mikko mussuttaa mistään, kröhm) teksti päivittynee jopa useammin ja ehkä hieman eri tavoin. Kun kirjoittaminen on itselleni tärkeämpää kuin puhuminen, tuntuu luontevalta päästä päivittelemään tekstiä, kunhan nettikahviloissa joutaa istumaan.
Huom! Mikko pitää omaa blogia osoitteessa täällä ja meidän vanha avautumisen kanava on vielä tallella täällä.

Mutta asiaan! Lento Helsingistä Bangkokiin lähtee 8. joulukuuta mikäli Finnairin miehet niin suovat (noloa, että olen sanonut tämän saman lauseen jo viime reissuun lähtiessä - mikä tuuri näiden lakkojen kanssa!). Tällä hetkellä näyttää valoisalta, sillä finskien nettisivuilla kerrotaan, että Bangkokiin lennetään yksi ainoa lento päivässä ja mikä munkki! Se on juuri tuo AY089 lento, johon olen tikettini ostanut. Tasan viiden viikon päästä laskeutumisestani olettavat, että olen kentällä uudelleen lähtemässä kotiin. Se, mitä viiden viikon aikana tapahtuu, on täydellinen yllätys. Reittisuunnitelmaa ei ole. Ajattelin mennä vähän fiilisten mukaan. Kun reissuun lähtee yksin, voi kuunnella täysin itseään - mikäli aamulla alkaa kaupunki nyppiä, ei muuta kuin rinkka selkään ja menoksi. Mikko toki oli loistavaa matkaseuraa viime vuonna ja tapaan häntä uudelleen taas reissun päällä, kun mokoma hippimies on ollut reissun päällä marraskuun alusta alkaen. Ja onpa siellä kuulemma viime reissulta jokunen muukin tuttu - katsotaan, josko törmäillään!

820 euron lentoliput löytyivät ebookersilta syyskuun lopussa. Siitä asti on tiedetty, että reissuun lähdetään, mutta silti kaikki jää viime tippaan. Pakkailin äsken suurimman osan kamoista kasaan, puuttuu enää pientä sälää. Jännä nähdä mitä unohtuu... Mutta turha kaikkea on mukanaan kiskoa, elää ne ihmiset sielläkin - kyllä nekin tuntee saippuan, AAA-patterit tai alushousut.

Rinkka on tilaihme, kun sen muistaa pakata hyvin. Ja kyllä, mukana reissussa on jopa suoritusrauta! Ettei tarvitse näyttää suohirviöltä koko ajan.
Huominen pyhäpäivä vielä sotkee kuvioita, joten tiistaiaamulle on lista valmiina kaupoista, joissa täytyy vielä käydä. MP3-soitin ei kelpaa vaan on pakko löytää patterilla toimiva, etten olisi riippuvainen tietokoneella lataamisesta, ja apteekissakin tulee pyörähtää. Mutta, onpa vielä aikaa: huomenna lähden miekkosen mukana Vaasaan ja tiistaina päivällä junalla kohti Helsinkiä. Armas siskoni majoittaa yöksi ja vie kentälle seuraavana päivänä. Niin ja ottaa mukaansa mun talvivaatteet, pipot, tennarit, jne. jotta voin istahtaa koneeseen niillä vaatteilla, joita tarvitsen reissussakin... Onneksi mukana on edes yhden pitkät housut ettei tarvitse herättää suurta hilpeyttä sandaaleilla ja shortseilla.

Ei kommentteja: