No, onneksi Thaimaassa ei ole pelkoa nalkiintymisesta. Ruoka on erinomaista ja terveellista, sita saa aivan joka paikasta ja se on edullista. Omia suosikkejani thaimaalaisessa keittiossa ovat papaijasalaatti, nuudelikeitot, keltainen curry seka kaikki, missa yhdistetaan kana, ananas seka cashew-pahkinat - se vain on sekoitus, joka ei kertakaikkiaan voi menna pieleen. Annoshinnat vaihtelevat paikasta riippuen: ilta-aikaan markkinoilta tai katukeitton kojusta ostettu ruoka maksaa noin 0,75-1,5 euroa, ravintolassa samasta sopasta maksetaan likipitaen tuplahinta. Katukeittioissa ruoka on yleensa paitsi hieman parempaa, myos tulisempaa. Ravintoloissa sen sijaan osataan jo varautua ulkomaalaisten herkkyyteen voimakkaille mausteille, joten niita vahennetaan ja tulisempaa makua haluavat loytavat mm. kuivatut chilit tai mausteiset kastikkeet ravintolan poydilta.
Ranskalaiskauneutta kolmessa sukupolvessa. Syntymapaivasankari keskella. |
Kokkikurssin opettajamme Paba kertoo thaimaalaiskeittion yrteista. |
Alkuruoka: tuoreita kevatkaaryleita ja inkivaaripohjainen kastike niille. |
Sitten paastiin siihen pad thaihin, jonka jokainen Thaimaan kavija aivan pakostakin tietaa... |
Ja viimeisena kalaa tamariinikastikkeessa. Jestas, etta oli hyvaa... |
Jottei ruokakuvioista vahemmalle paassyt, lahdin viela eilen engantilaispariskunnan mukaan Time for Lime -nimiseen ravintolaan illalla. Kyseisen paikan ruoka on kuulemma tunnettu erinomaisuudestaan, enka voi kylla vastaankaan sanoa. Lisaksi paikan voitto menee lyhentamattomana paikallisen, vapaaehtoisvoimin toimivan Animal Rescue Centerin pyorittamiseen. Kuuden ruokalajin tasting menu oli hauska tapa syoda kattava illallinen: pienia annoksia, joista tuli kylla aivan tayteen, kun niita soi kuusi.... Eipahan paase talla kertaa kukaan sanomaan, etta olisi kiloja jaanyt reissukohteeseen, kun tulen kotiin.
Huomenna jaa Koh Lanta taakse. Pikkubussi noutaa minut aamuseitsemalta ja matka kay kohti Trangin kaupunkia, Thaimaan sisamaahan. Juna lahtee puoli kahden aikaan ja siita alkaa viidentoista ja puolen tunnin zuk-zuk-zuk-zuk-zuk-zuk-zuk-zuk-zuk... Pitakaa peukkuja, etten tipahda ylapedista!
1 kommentti:
Jiihaa!! Kokkauskurssin käynyt miniä on tervetullut perheeseen (jos nyt sattuu, ettet vielä muuten oo tuntenut itseäs tervetulleeksi...)!!! Tästä lähtien sä saatkin kokata pöperöt, ku meille tuut!! Ja joo, tulista ruokaa, kiitos, sillä valloitat myös appiukkos sydämen..... :) BTW, toi essu pukee sua....
Lähetä kommentti